Anti‐libertarian quotes

The common good comes before the private good.

― Nazi slogan

Voisikohan joku tämän lisäksi valaista minua, miksi yksityisiä yhtiöitä pidetään niin kovin valtionyhtiöitä parempina vaihtoehtoina? Mikä muu olennainen ero näiden yhtiömuotojen välillä on kuin että valtionyhtiöt ovat valmiita tekemään taloudellisesti kannattamattomia päätöksiä asiakkaidensa eduksi?

― Juha Kuukallio, Vihreän liiton postituslistalla

Eräänlainen väliinjättäminen oli kai sekin, kun flunssaisena nukahdin kesken eduskuntaryhmän kokousta. Osin kyseessä saattoi olla alitajuinen tarve välttää mielen järkkymistä, sillä teemana oli puolueen tuleva turvallisuuspoliittinen ohjelma.

― Rosa Meriläinen, kansanedustaja, blogissaan

There is no sacred protection of property rights in the United States.

― Michael Douglas, as Justice Robert Wakefield, in the movie Traffic

Suomalaisten ratsupoliisien yhtenä funktiota on hankkia sympatiaa valtiolliselle poliisijärjestelmälle.

― Tuntematon

Esimerkiksi uusliberalistista linjaa ei voi mitenkään puolustaa, jos kannattaa niitä arvoja, joita kirkko on yli tuhat vuotta edustanut.

― Marja Kantanen, kirkon yhteiskuntatyön sihteeri

Ei se ole tarkoituksellista poliittista suuntautumista, mutta kyllä, suhteet vasemmistoon ovat lähentyneet ja lämmenneet monien vuosikymmenien kylmyyden jälkeen. Kun olemme alkaneet kristillisin perustein ottaa kantaa, olemme huomanneet, että monet arvomme ovat samanlaiset. Olemmekin lähempänä toisiamme kuin vanha etäisyys on antanut ymmärtää.

― Jukka Paarma, arkkipiispa

Tämän hetken Suomessa ja maailmassa on totta, että rikkaat rikastuvat entisestään ja köyhät köyhtyvät. On aiheellista kysyä merkitseekö maapalloistuminen yhden talousajattelun, länsimaisen, maailmanvalloitusta ja sen ytimen ulkopuolella olevien kurjistumista. Voidaan laskea, että meidän ja tiedotusvälineittemme silmissä varakkaan valkoihoisen länsimaisen ihmisen henki on niin‐ja‐niin‐monta kertaa arvokkaampi kuin nälkiintyneen, kaukaisen köyhimyksen. On yhdyttävä niihin kristillisiin ajattelijoihin, jotka kirkkoisien hengessä toteavat, että tässä tilanteessa tarvitsemme yhteistä, rajatonta katumusta ja paastoa, joka saa yhteiskunnallisen ja kulttuurisen muodon. Järkevästi harjoitettu paasto voi vapauttaa mielemme talouden epäjumalista ja saada meidät lähtemään muutoksen tielle, jotta voisimme muuttaa sokeasti kasvavan tuotannon vastaamaan ihmiskunnan nälän todellisia muotoja.

― Heikki Huttunen, ortodoksinen seurakuntapappi

In Genoa, the word, libertas can be read on the front of prisons and on the fetters of galley‐slaves. The application of this motto is fine and just.

― Jean‐Jacques Rousseau