Voiko libertarismi toteutua meidän elinaikanamme?

Teoriassa libertarismi voisi toteutua vaikka huomenna, kunhan tarpeeksi suuri osa kansasta ymmärtäisi sen ja sallisi libertaareille vapauden. Samoin se voisi toteutua enemmistön tahdosta jos tarpeeksi suuri osa maailman libertaareista saataisiin kerättyä yhteen paikkaan.

Käytännössä libertarismi näyttää olevan pitkän aikavälin tavoite. Sitä vastustetaan aivan liian kovasti ympäri maailman jotta sille todella annettaisiin poliittisessa prosessissa mahdollisuuksia. Erityisesti libertaarien äärimmäinen sallivuus yksityisten elintapojen ja tuloerojen suhteen näyttävät olevan vaikeita hyväksyä. Pitkälle menevä liberalismi on nykyään paljon heikommassa asemassa kuin se on aiemmin ollut.

Libertaarit kuitenkin uskovat tulevaisuuteen. Libertarismi voidaan toteuttaa monilla tavoilla, ja sekä tekninen että taloudellinen kehitys tekevät niistä jatkuvasti todellisempia vaihtoehtoja. Oikeastaan suurin libertaarien ongelmista onkin järjestäytyminen. Joskus on sanottu, että libertaariliikkeen vetäminen on kuin kissojen paimentamista. Sanonta on äärimmäisen kuvaava—individualisteja ei ole helppo järjestää yhteisen tavoitteen taakse. Koska libertaareja on maailmassa aivan tarpeeksi yhden valtion kaappaamiseen, libertarismi voisi toteutua hyvinkin nopeasti mikäli joukko ymmärtäisi hetkeksi yhteisen hyvän.